|
|
|
|
| | |
|
Gabrielius
2008 12 24 17:53
Su Kaledom ,draugai. Kadangi arteja Naujieji Metai ,tai sakau gal atsirastu kas nors ,kuris galetu paaiskint kaip fotografuoti fejerverkus? ;] Tarkime kad mano foto aparatas kaip paprasto mirtingojo. Pagal ka nusistatyti ISO ,koki uzlaikyma daryt ir kiek diafragma atidaryt? Dekoju is anksto ;]
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
cruxman
2008 12 24 21:28
Vienas iš įmanomų būdų: Nusistatai ręžimą M, ISO 800-1600, pilnai atveri skylę f2.8-4 ir pasidarai pusilgius išlaikymus, kad viskas būtų ryšku ir pakankamai eksponuota 1/60-1/80s ar pan. Jeigu bus pakankamai šviesu, pabandyk privėrinėt skylę arba trumpinti išlaikymus. Jeigu fotoaparatas nepajėgus dirbti tokiais nustatymais, gali eksperimentuoti su ekspokorekcija: EV-1, EV-2 ar pan. Kartais pavyksta visai neblogai ištraukti iš tamsos. Bet tai nebūtinai yra tiesa. Tiesiog aš pats gavau geriausius rezultatus pernai su šitokiais nustatymais.
P.S.: Privėręs skylę iki f/11 gautum dailius saliutų žiburius su spinduliais, bet nelabai tikiu, kad tamsoje su tokia skyle saliutas gerai eksponuosis. Kad suprastum apie ką kalbu, pamėgink nufotografuoti žibintus naktį. Paprastai tam reikalingas štatyvas.
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
Simas Mockevičius
2008 12 26 18:49
as darau taip: rezhimas M, iso 200-400, islaikymas - 4-12 sekundziu.
pamirsau pridurti - diafragma f5 - f8
Paskutinį kartą redagavo Simas Mockevičius, 2008 12 28 13:02 . Redaguota 1 kartą
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
Gabrielius
2008 12 28 0:19
Dekui. Dabar daug mas supratau jog uzlaikymas mano per trumpas buna.. matos tik dalis fejerverku. Labai aciu cruxman ir Simai ;]
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
|
Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą
|
|
|